We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Det Svenska Hatet

by Ett Dödens Maskineri

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  CD version of Det svenska hatet with special artwork.

  Includes unlimited streaming of Det Svenska Hatet via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 2 days
  edition of 100 

    €10 EUR or more 

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  Second press of the debut album "Det svenska hatet"
  * NEW artwork.
  * POSTER (60x40cm) included
  * 180 Gram Swirl vinyl
  * Gatefold cover

  Includes unlimited streaming of Det Svenska Hatet via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  edition of 300 

    €20 EUR or more 

   

 • Limited Edition 12" Yellow vinyl gatefold
  Record/Vinyl + Digital Album

  Debut album will be released 30th November

  Includes unlimited streaming of Det Svenska Hatet via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Allt är förlorat i röken och smutsen. Hundarna biter och vi kravlar i skiten. Vi utgör marken ni plundrar och skövlar i kropparnas ändlösa krämpor. Vi är produkten – ettor och nollor – i era operatörers längor. Systrar och bröder, rygg emot rygg in i döden. När kugghjulen blöder i ett dödens maskineri. Mödrarnas klagan när kedjorna skaver och sliter, och rovdjuren river, i ett dödens maskineri. Sinnet är grumlat av skräcken i marknadens kedjor – av medias droger och politikers lögner. Ni utgör makten och överheten och manipulationen. Ni utgör piskan, cynismen och stressen i tillväxt och konsumtion.
2.
Leviatan 02:15
Livlösa kroppar och förlorade människoliv. Kristen moral när vi offrar människobarn. Vi byggde fortet av andras blod och ben. Nu gnager vi köttet av det koloniala skelettet. Europas vallgrav och det hungrande djupet. Här grusas hoppet för drömmande individer. Här slås de i bojor i våra humanitära ruiner. Leviatan i havet, med tänder av taggtråd och stängsel, matas med rädsla av populismens lakejer. Drunknade själar åt den bibliska besten.
3.
Född in i träldom, för vi är barn av industrin. Görs redo att slaktas, som svin, av ekonomin. En marknadens frihet av konkurrens och kapital. Vi blöder på golvet för ert vridna ideal. När priserna pressas för massans konsumtion, en liberal tanke – en lögn – en missinformation. Våra kroppar kasseras när vårt kött faller isär. Investerarnas marknad på mänsklig jävla misär. Vi slavar, vi slavar under marknadsekonomin.
4.
Väggarna kryper närmre. Ångesten ligger tung. Ett tillstånd av apati, av olust, stress och tvång. Är du samhällsnyttig din jävel? För du dör om du halkar efter. Känn hetsen att konsumera. Det ska löna sig att slava. Luften du andas känns tyngre av hopplöshet och misstro. Samhället har vänt dig ryggen, så le ditt kräk, håll käft – ta emot. Är du samhällsnyttig din jävel? För du dör om du halkar efter. Känn hetsen att konsumera. Det ska löna sig att slava.
5.
Sveg 02:36
På liv och död vi föds och stöps i inlandets isolation. Ett stillsamt liv, ett tröstlöst krig mot tristessens frustration. Stagnation. Apati och melankoli – vi drunknar i ändlös skog. Ångest och punk, Kir på dunk tills förnuftet har fått nog. Stagnation. När livet sparkar. När psyket vacklar. När det kokar i ditt blod. Vinden viner, kängorna skaver. Nitarna skär sig mot vinterlandskapet. Spriten värmer när skinnjackan sviker. Livslusten haltar i Härjedalen. Asfalten spricker, alla vännerna sticker och släkten är död och begraven. Jobben är borta, vi har kommit till korta och vi spottar på kraven. Revolution.
6.
Med hatet i ryggen och armbindeln dold på din vänsterarm. Du gormar om folket men fortsätter sänka ditt fosterland. Kostymen är måttsydd men täcker inte riktigt din svastika. Du är auktoritär och när trollens armé vid din barm. Blod. Vapnet är laddat med trygghet och tradition. Jord. Blodet ska renas, andra raderas.
7.
Du gamla, du fria, förvridna, fördömande, inskränkta sjuka. Med jantelagens mantra i rashygienens vagga. Du lindar en krans av blommor och minoriteters tårar, på sanna kämpars ryggar i vårt hatfulla fjällhöga nord. Du gamla, du fria, du tysta. Bespottandes romer och bögar. Du som hatar att se någon tigga och som hånar krigströtta barn. Du tronar på minnen om stordåd, på hybris, förtryck och folkmord. Dina vapen som får pengar att flöda – dina bloddränkta ängder röda. Spotta galla – skyll på andra. Vägra rösta – våga hata. Ta upp facklan – förneka fakta. Röda stugor med ruttnande knutar. Jaga vargar – vägra sallad. Hata bögar – spöa/bespotta sossar Gnäll på skatten – klappa katten. Röda stugor med ruttnande knutar. Flyg till Thailand – förtryck och sandstrand. Måla kåken – dra i påken. Bild på hunden – brun i grunden. Röda stugor med ruttnande knutar. Håna judar – ragga brudar. Heja Jimmie – Ultima Thule. Hylla Hitler – arg och bitter. Röda stugor med ruttnande knutar.
8.
I tiden för folket och den svenska kulturen. För blodet och rasen, res er, för det svenska hatet. Vi rustar försvaret och sparkar ut flyktingbarnen. Med rädslan som vapen. Givakt, för det svenska hatet. Mot mörkare tider i historiens tröttsamma cykler. Vi har röta i fundamentet av råttor från dunkla gränder. Så vem här är folket? Vem utgör index? Bevarar du norm och kultur, ordning, ras och struktur? Arvet från Lundborg, och horden av nationalister, vill rasera vår demokrati med avfärdad biologi. Så vem här vill blöda? Vem vill ta risken? Bevara vår stolta nation från degeneration. Samhället slits isär av det svenska hatet. I tiden för folket och den svenska kulturen. För kungen och adeln, res er, för det svenska hatet. Vi rustar försvaret och sparkar på flyktingbarnen. Med genetiken som vapen. Givakt, för det svenska hatet.
9.
Stängda hjärtan. Ingen värmande empati. När kapitalet får härja fritt i samtidens dystopi. Låsta dörrar i skuggan av villornas murar. I vårt Sverige av idag där vårt gemensamma har sålts av. I ruiner av kollektivet – vår offentlighets dystra grav. Slaktad och privatiserad. Iscensatt av Borg och Maud. Vård och omsorgen har dränerats i valfrihetens namn. Människovärdet har avreglerats och vi misstror och offrar varann.
10.
Istid 03:20
Tiden tog slut, sliten ur bröstet, i det kliniska rummet, till en stillsamt gråtande bror och lugna, tröstande röster. Nu stänger vi fönstret för kinden känns kall. Här vilar du stillsamt med en blomma i din hand. Kyliga, folktomma gator. Ensam med värmande minnen om dagar som försvann. Vaggad av din gitarr till The House of the Rising Sun. Vi samlas runt kistan, sex sörjande syskon, till toner av Clapton och Bach och allting som aldrig blev sagt.
11.
Stad i ljus 04:38
När barnen skriker och makten tiger. När molnet stiger i skyn och huden smälter. När världen dör i cancerogena fissioner. När askan singlar ner – atomerna klyvs – stad i ljus. Den spruckna betongen och den kala och livlösa skogen, intill reaktorn, vittnar om döden. Den obrukbara marken med de namnlösa offren. Den bitande kylan i den ändlösa vintern. Det kontaminerade havet och det radioaktiva regnet. Sorgen när världen brinner då sarkofagen brister. Allting har tystnat, allt liv är över. Förkolnade rester bildar askan av mänskligheten. När larmet ljuder och Ringhals brinner. När celler i kroppen slås ut och blodet lyser. När världen dör i cancerogena fissioner. När askan singlar ner – atomerna klyvs – stad i ljus.
12.
Memento mori 04:16
Av jord är du kommen – till jord skall du åter bli. Ben som förtvinar. Ingen jävel förtvivlar och saknar dig. Aska till aska – du är föda åt maskar. Ingen gråtande skara. Inga tröstande tårar, inga värmande kramar. Allting förruttnar medan omvärlden snurrar varv på varv. En slutgiltig vila på foton som bleknar på falnande väggar. Minnen som haltar. Vittnen som faller ifrån. Psalmer och liljor och böner och präster. Billiga kistor, förmultnande rester. Färgen har bleknat på pärmar med vinröda ryggar med gulnande papper på dammiga hyllor. Livsverk och hafsverk förenas i glömska i orörda lådor bakom bortglömda dörrar.

about

Debut album released 30th November

POLARIZATION, increasing social divides,
racism being out in the open and historical
revisionism - Through the album “Det Svenska
Hatet”, (“The Swedish Hatred”), Ett Dödens
Maskineri spits the Swedish self-righteousness
right in the face and crushes the national self image of being an open and tolerant society.

credits

released November 30, 2020

Recorded, mixed and mastered in August 2019 & April 2020 by Erik Berglund at Massiv Musik.
All music by Ett Dödens Maskineri.
Lyrics by Daniel Garpebring.

Daniel Garpebring: Vocals & Guitar
Aidin Razavi: Guitar & Vocals
Erik Öyen: Bass
Andreas Thunmarker: Drums & Vocals

license

all rights reserved

tags

about

Suicide Records Sweden

Suicide Records went from dream to reality during the fall of 2006 when Roger Andersson and Henrik Anestedt decided that DIY is the way to go. In 2017 we where blessed with Finnish partners Taru and Otto joining our family and sharing the exact same values.

Suicide Records currently acts as an independent record label based in Gothenburg, Sweden and Tampere, Finland.
... more

contact / help

Contact Suicide Records

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Det Svenska Hatet, you may also like: